Tilauksen tila x
Kirjaudu ulos

0942598603

X
Tarvitsetko apua?
Rengasneuvontamme
vie sinut vaihe
vaiheelta
oikeiden
renkaiden lu.
Rengashaku
Leveys
Korkeus
Halkaisija
Reifen Finden
Tietoja autovalikoimasta
Merkki:
Malli:
valmistusvuosi / Tyyppi:
Sarja/versio:

tai
VIRHE: Emme löydä ajoneuvosi tietoja.
Ole hyvä ja käytä rengaskoon mukaista hakua, jotta löydät sopivat renkaat ajoneuvoosi. Kiitos!
Ajoneuvon rekisterinumero:


Renkaat sähkö- ja hybridiautoihin


Rekisteröintimäärien kasvaessa sähköautot ja hybridiautot eivät enää ole pelkkä trendi, vaan ne ovat hitaasti muodostumassa pysyväksi osaksi markkinoita. Luonnollisesti sähköautot (tai sähköajoneuvot ylipäätään) sekä hybridit tarvitsevat myös erikoisrenkaat.

Mitä renkaita valittaessa on syytä ottaa huomioon?


Turvallinen pito, erinomainen ajomukavuus ja silti taloudellinen - nämä ovat renkaaseen kohdistuvat vaatimukset. Ei mikään helppo tehtävä rengasalalle. Hyvien renkaiden kehittäminen sähköajoneuvoihin vaatii kattavaa tutkimusta. Varsinkin premium-valmistajat ovat halukkaita sijoittamaan tarvittavan pääoman innovaatioihin, jotka tarjoavat pidemmän kantaman turvallisuutta laiminlyömättä. Perinteiset rengasmallit matalalla vierintävastuksella (jonka tunnistaa AA-merkkiarvoista) ja korkealla kantavuudella voivat myös olla sopivia. oit myös pelata varman päälle ja valita niin sanotut tyyppihyväksytyt renkaat, jotka auton valmistaja on nimenomaan hyväksynyt ajoneuvoosi. Saat tästä lisätietoja rengashaustamme kohdasta ”auton valinnasta”. Verkkokauppamme tarjoaa erityisesti näitä vaatimuksia ajatellen valmistettuja renkaita.

Mitkä ovat valmistajien uusimpia renkaita?


”Korkea ja kapea” ovat kaksi sanaa, jotka on liitetty sähköautojen renkaisiin. Tämä tarkoittaa suuren halkaisijan omaavia renkaita, joiden kulutuspinnan leveys on pieni, eli toisin sanoen nimenomaan sähköautoja varten suunniteltuja renkaita. Osa tunnetuista valmistajista tarjoaa nykyään erikoisrenkaita sähköautoille:

Uusi sukupolvi: HL-renkaat raskassarjalaisille

Raskaat sähköautot sekä sähköllä tai hybridivoimalinjalla toimivat katumaasturit kohdistavat tavallisia henkilöautoja enemmän painoa tiehen. Näihin autoihin on kuitenkin harvoin tarjolla suurempia renkaita, joiden kantavuus olisi suurempi. Tämän vuoksi Continental lanseeraa nyt ensimmäiset henkilöautorenkaat, joiden kantavuusindeksinä on uusi ”high-load”, eli lyhennettynä ”HL”.

Korkean kantavuuden renkaiden ominaisuudet

Perinteisten ja HL-renkaiden ero löytyy koostumuksesta. Korkeampi kantavuus johtuu renkaan rakenteeseen ja materiaaliseokseen tehdyistä muutoksista. Optimaalisen renkaan tarjoamiseksi huomioitu on myös esimerkiksi vierintävastus ja polttoainetaloudellisuus. Vastaavasti tärkeää on myös pitää vierintämelu jatkuvasti pienenä. Ensimmäinen HL-rengas tulee Continentalilta Kantavuusluokka (LI, load index) ilmoittaa ajoneuvon renkaiden suurimman sallitun kuorman. Tammikuussa 2021 Continental lanseerasi ensimmäistä kertaa HL-renkaita, joiden kantavuusluokka oli 101. Tällöin kantavuuden määrä on 825 kg. Tavoitteena oli varustaa raskaita hybridi- ja sähköajoneuvoja raskaan sarjan renkailla. Tämä on tärkeää, sillä näiden kahden ajoneuvotyypin markkinaosuus kasvaa jatkuvasti. Tilastollisesti nämä ajoneuvot painavat keskimäärin 300 kg enemmän kuin diesel- tai bensiinimoottoreilla varustetut autot. Tämä on todellinen haaste, sillä suurempien renkaiden valikoima on yksinkertaisesti rajallinen.
Toisin kuin aiemmat XL-renkaat, joiden kantavuusluokka oli 98, Continentalin HL-renkaiden kapasiteetti on kasvanut 10 % 750 kg maksimista 825 kg maksimiin rengasta kohden. Tärkeää tietoa: rengaspaino on muuttumaton, noin 2,5 baria. Tiesitkö muuten, että ajoneuvollesi määritetty kantavuusluokka on löydettävissä ajoneuvon rekisteriotteen ensimmäisestä, eli teknisestä osasta. Tärkeimmät ovat kaksi tai kolme viimeistä numeroa. Jos tavoitteena on luoda lisävaraa kantavuuteen, voi lain mukaan kantavuusluokan ylittää.

Sähköautojen renkaiden vaatimukset


 • Turvallisuus
  Kuten aina, pääsääntönä on “turvallisuus ensin”! Sähköautojen renkaiden on taattava sekä asianmukainen pito että lyhyet jarrutusmatkat, varsinkin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Rengasmerkintöjen toinen kirjain - mieluiten A - kertoo erittäin hyvistä jarrutusominaisuuksista märissä olosuhteissa.
 • Matala vierintävastus & suurempi kantavuus
  Sähköautot ovat yleensä raskaampia niiden valtavien akkujen vuoksi. Siksi käytettävien renkaiden on tasapainoiltava suuremman kuorman ja tästä johtuvat korkeamman vierintävastuksen, renkaiden kulumisen ja energiankulutuksen välillä. Jotkut rengasvalmistajat tarjoavat renkaita, joissa on XL-merkintä raskaampia ajoneuvoja varten. Mahdollisimman matalan vierintävastuksen saavuttaminen (tehokkuusluokka A) on edelleen tavoitteena, sillä on selvää, että mitä pienempi vierintävastus, sitä pidempi toimintasäde.
 • Vääntö
  Sähkömoottorin ansiosta sähkö- ja hybridiautojen renkaisiin kohdistuu kiihdytyksen alussa enemmän vääntöä kuin perinteisillä bensiini- tai diesel-ajoneuvoilla. Tämä vaikuttaa toimintasäteeseen.
 • Matala melu
  Matala melutaso lisää ehdottomasti ajomukavuutta. Koska sähköautot ovat yleensä erittäin hiljaisia, myös tämä on syytä pitää mielessä renkaita valittaessa.

Suositut sähköautot & yhteensopivat renkaat

Vuoden myydyimmät sähköautot 2020. Meiltä löydät oikeat renkaat. Käytä vain linkkiä ja pääset yksityiskohtaiseen hakuun ajoneuvoasi varten.

# Malli Rengashaku
1 Renault Zoe Rengashaku Renault Zoe
2 VW e-Golf Rengashaku VW e-Golf
3 Tesla Model 3 Rengashaku Tesla Model 3
4 VW ID.3 Rengashaku VW ID.3
5 Hyundai Kona Elektro Rengashaku Hyundai Kona Elektro
6 TSmart Fortwo Rengashaku TSmart Fortwo
7 VW e-Up Rengashaku VW e-Up
8 BMW i3 Rengashaku BMW i3
9 Audi E-Tron Rengashaku Audi E-Tron
10 Opel Corsa-e Rengashaku Opel Corsa-e
Label: A-A-68

EU:n rengasmerkinnät ja sähköautot


Voiko EU:n rengasmerkinnöistä olla minulle apua oikeiden renkaiden valinnassa ajoneuvooni?

Kyllä, sillä EU:n rengasmerkinnät antavat tietoa renkaan ominaisuuksista seuraavilla kolmella osa-alueella:

a) energiatehokkuus

b) märkäpito

c) vierintämelu

Erityisesti sähköautoille hyvillä renkailla pitäisi olla energiatehokkuudesta ja märkäpidosta A. Mikäli auton omistaja pitää ajomukavuutta tärkeänä, kannattaa valita rengas, jonka desibeliarvo on pieni, sillä mitä pienempi luku, sitä hiljaisemmin rengas kulkee. Erityisen hiljaisia renkaita merkitään myös aaltosymbolilla.

Mitä sopivia renkaita rengas-online.com suosittelee sähköautoosi?

Alla muutamia renkaiden kohokohtia - saatavilla kaupastamme:

Hinnat sisältävät ALV:n sekä postitus- ja pakkauskulut.