Käytämme evästeitä räätälöidäksemme sisältöä ja mainoksia, tarjotaksemme sosiaalisen median toimintoja ja analysoidaksemme liikennettä. Lisäksi tarjoamme sosiaalisen median, mainonnan ja analytiikan yhteistyökumppaneillemme tietoja siitä, miten käytät sivustoamme. Jos jatkat sivuston käyttöä, hyväksyt evästeemme.
Tilauksen tila x
Kirjaudu ulos
X
Tarvitsetko apua?
Rengasneuvontamme
vie sinut vaihe
vaiheelta
oikeiden
renkaiden lu.
Rengashaku
Leveys
Korkeus
Halkaisija
Reifen Finden

Tietoja autovalikoimasta
Merkki:
Malli:
valmistusvuosi / Tyyppi:
Sarja/versio:

tai
VIRHE: Emme löydä ajoneuvosi tietoja.
Ole hyvä ja käytä rengaskoon mukaista hakua, jotta löydät sopivat renkaat ajoneuvoosi. Kiitos!
Ajoneuvon rekisterinumero:


Renkaat sähkö- ja hybridiautoihin

Rekisteröintimäärien kasvaessa sähköautot ja hybridiautot eivät enää ole pelkkä trendi, vaan ne ovat hitaasti muodostumassa pysyväksi osaksi markkinoita. Luonnollisesti sähköautot (tai sähköajoneuvot ylipäätään) sekä hybridit tarvitsevat myös erikoisrenkaat.

Mitä renkaita valittaessa on syytä ottaa huomioon?

Turvallinen pito, erinomainen ajomukavuus ja silti taloudellinen - nämä ovat renkaaseen kohdistuvat vaatimukset. Ei mikään helppo tehtävä rengasalalle. Perinteiset rengasmallit matalalla vierintävastuksella (jonka tunnistaa AA-merkkiarvoista) ja korkealla kantavuudella voivat myös olla sopivia. Verkkokauppamme tarjoaa erityisesti näitä vaatimuksia ajatellen valmistettuja renkaita.

Mitkä ovat valmistajien uusimpia renkaita?


”Korkea ja kapea” ovat kaksi sanaa, jotka on liitetty sähköautojen renkaisiin. Tämä tarkoittaa suuren halkaisijan omaavia renkaita, joiden kulutuspinnan leveys on pieni, eli toisin sanoen nimenomaan sähköautoja varten suunniteltuja renkaita. Osa tunnetuista valmistajista tarjoaa nykyään erikoisrenkaita sähköautoille:
 • Michelin ePrimacy
  jopa 7 % ajomatkaa sähköautoille, rengaskoot 15 ja 20 tuuman välillä
 • Continental EcoContact 6
  matala polttoaineenkulutus, pitkä ajomatka, huipputekninen piiyhdiste
 • Hankook Kinergy Eco 2
  optimoitu polttoainetaloudellisuus, pienempi vierintämelu, parempi pito sekä märillä että kuivilla pinnoilla
 • Kumho Wattrun VS31
  äärimmäisen kevyt huippulaadukkaiden materiaalien ansiosta, vierintävastus optimoitu maksimaalisen polttoainetaloudellisuuden saavuttamiseksi, hiljainen ja mukava ohjattava

Sähköautojen renkaiden vaatimukset


 • Turvallisuus
  Kuten aina, pääsääntönä on “turvallisuus ensin”! Sähköautojen renkaiden on taattava sekä asianmukainen pito että lyhyet jarrutusmatkat, varsinkin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Rengasmerkintöjen toinen kirjain - mieluiten A - kertoo erittäin hyvistä jarrutusominaisuuksista märissä olosuhteissa.
 • Matala vierintävastus & suurempi kantavuus
  Sähköautot ovat yleensä raskaampia niiden valtavien akkujen vuoksi. Siksi käytettävien renkaiden on tasapainoiltava suuremman kuorman ja tästä johtuvat korkeamman vierintävastuksen, renkaiden kulumisen ja energiankulutuksen välillä. Jotkut rengasvalmistajat tarjoavat renkaita, joissa on XL-merkintä raskaampia ajoneuvoja varten. Mahdollisimman matalan vierintävastuksen saavuttaminen (tehokkuusluokka A) on edelleen tavoitteena, sillä on selvää, että mitä pienempi vierintävastus, sitä pidempi toimintasäde.
 • Vääntö
  Sähkömoottorin ansiosta sähkö- ja hybridiautojen renkaisiin kohdistuu kiihdytyksen alussa enemmän vääntöä kuin perinteisillä bensiini- tai diesel-ajoneuvoilla. Tämä vaikuttaa toimintasäteeseen.
 • Matala melu
  Matala melutaso lisää ehdottomasti ajomukavuutta. Koska sähköautot ovat yleensä erittäin hiljaisia, myös tämä on syytä pitää mielessä renkaita valittaessa.

Mitä sopivia renkaita rengas-online.com suosittelee sähköautoosi?

Alla muutamia renkaiden kohokohtia - saatavilla kaupastamme: