Tilauksen tila x
Kirjaudu ulos

0942598603

X
Tarvitsetko apua?
Rengasneuvontamme
vie sinut vaihe
vaiheelta
oikeiden
renkaiden lu.
Rengashaku
Leveys
Korkeus
Halkaisija
Reifen Finden
Tietoja autovalikoimasta
Merkki:
Malli:
valmistusvuosi / Tyyppi:
Sarja/versio:

Tilaa asuntoauton renkaat ja aloita matka rennosti

Oikeiden renkaiden valinta asuntoautoon on elintärkeää optimaalisen pidon ja mahdollisimman turvallisen matkanteon takaamiseksi. Koska asuntoautomalleja on paljon erilaisia, on myös tunnettujen valmistajien tarjoama rengasvalikoima hyvin kattava. Alta löydät tietoa CP-merkinnästä, oikeiden renkaiden löytämisestä sekä siitä, miksi asuntoautojen renkaat eivät saisi ylittää tiettyä ikää.

Mitä CP tarkoittaa, kun puhutaan renkaista?

Lyhenne CP viittaa erityisesti matkailuautoille valmistettuihin renkaisiin. Jos renkaassa on pelkkä C-merkintä, on kyse kaupalliseen käyttöön tarkoitetuista renkaista, joita käytetään pääasiassa pakettiautoissa ja kevytkuorma-autoissa. Suurin ero on siinä, että asuntoautojen CP-renkailla on korkeampi kantavuus. Tämä saavutetaan vahvistetun alirakenteen ansiosta. Lisäksi nämä renkaat kestävät paremmin katukivetyksiä, sorapintoja ja muita vastaavia esteitä teillä. Lisäksi niiden ilmanpaineeksi voidaan asettaa jopa 5,5 baria. Tämä on tärkeä seikka, jos haluat maksimoida ajoneuvon kantavuuskyvyn.
Vinkki:tarkista kantavuusluokka (LI) ennen uusien asuntoauton renkaiden ostoa. Mallista riippuen luku on joko kaksi- tai kolminumeroinen. Se ilmoitetaan rengasta kohden:
 • os renkaan LI on 118, voidaan kullekin renkaalle kuormata jopa 1320 kg, jolloin kokonaismassaksi tulee jopa 5280 kg.
 • erinteisille, korkeintaan 3500 kg matkailuautoille riittää LI 103, jolloin kantavuus on 875 kg rengasta kohden.

Ovatko CP-renkaat pakolliset asuntoautoissa?

C-renkaat, joiden kantavuus on riittävä ajoneuvolle, ovat perusvaatimus monien matkailuautojen kohdalla. Tämä rengastyyppi ei kuitenkaan ole pakollinen. Niiden käyttö on kuitenkin erittäin suositeltavaa, jos haluat varotoimenpiteenä saada korkeamman kantavuuden. Lisäksi laadukkaissa asuntoautojen renkaissa on myös lisäsuojatut sivuseinämät ja vaakasuunnassa integroidut kulutusnappulat, jotka kasvattavat renkaan käyttöikää.

Kuinka kauan asuntoauton renkaat kestävät?

Asuntoauton renkaiden käyttöikää ei voi määrittää tiettyyn kilometrimäärään – riippumatta siitä, olivatko kyseessä C- vai CP-renkaat. Monilla tekijöillä on vaikutus renkaan käyttöikään, ja käymme nämä läpi alla.

Asuntoauton renkaiden kulutuspinta

Kuten kaikilla muillakin renkailla, jäljellä oleva kulutuspinta on tärkeä indikaattori sille, milloin asuntoauton renkaat kaipaavat uusimista. Lainsäädännön vaatima minimiurasyvyys on 1,6 mm kesärenkailla ja 3 mm talvirenkailla. Ihanteellinen mittauspaikka on kulutuspinnan keskellä, sillä tämä alue on suurimmassa kontaktissa asfaltin kanssa.Kulutuspintamittareiden lisäksi voit käyttää 2 euron kolikon ulompaa rengasta renkaiden urasyvyyden mittaamiseen. Jos ulompi rengas katoaa kokonaan näkyvistä, on renkaiden käyttö turvallista. Suositukset vähimmäisurasyvyyden suhteen riippuvat myös asuntoautossa käytössä olevien renkaiden tyypistä. Tässä ovat suositukset kesärenkaille sekä talvi- ja ympärivuotisille renkaille:
 • Kesärenkaille suositellaan vähintään 3 mm urasyvyyttä.
 • Talvi- ja ympärivuotisille renkaille suositellaan vähintään 4 mm urasyvyyttä.
Huomaa:renkaiden käyttäminen lakisääteiseen minimiurasyvyyteen saakka voi vaarantaa turvallisuutesi tien päällä.
rv-tyre

Luontainen ikääntymisprosessi

Ajamisen aiheuttaman kulutuspinnan kulumisen lisäksi matkailuauton renkaat käyvät läpi tyypillisen ikääntymisprosessin, johon vaikuttavat erilaiset sääolosuhteet. Tämä prosessi etenee riippumatta ajokilometreistä, vaikka käyttäisit asuntoautoasi vain kerran tai kaksi vuodessa lomamatkoilla ja lyhyillä reissuilla.Tyypillisiä tuntomerkkejä ovat näkyvät halkeamat kyljissä, jotka voivat muodostaa todellisen vaaran. Samaten harmaat värjääntymät ovat merkki siitä, että asuntoautosi renkaat ovat ikääntyneet. Nämä ovat merkkejä siitä, että on korkea aika ostaa uudet renkaat.

Miten saan selville asuntoautoni renkaiden iän?

Voit selvittää asuntoautosi renkaiden iän DOT-tunnuksen avulla. Tämä on nelinumeroinen tunnus, joka on kaiverrettu renkaiden sivuseinämään pyörimissuunnassa. Ensimmäiset kaksi numeroa kertovat kuukauden, viimeiset kaksi numeroa valmistusvuoden. Voit käyttää tätä tietoa määrittäessäsi renkaiden tarkan iän.

Kuinka vanha rengas voi olla, jotta se läpäisee katsastuksen?

Yllättävä tosiseikka on, että lainsäädäntö ei aseta vaatimuksia renkaan iälle. Tämä koskee niin tavallisia autoja kuin matkailuautoja, vaikka renkaiden rasitus ajettua kilometriä kohden on jälkimmäisten kohdalla huomattavasti suurempi. Jos renkaissa on riittävästi kulutuspintaa ja talvirenkaissa nastamäärissä ei renkaiden kesken ole liikaa eroa, katsastuksessa voidaan hyväksyä hyvinkin vanhoja asuntoautojen renkaita. Asiantuntijat kuitenkin suosittelevat renkaiden uusimista korkeintaan 5–6 vuoden jälkeen. Syynä tähän on yllä esitelty ikääntymisprosessi, joka vaikuttaa kumiseoksiin automaattisesti ajan myötä. Vaikka se maksaa, kannattaa uudet asuntoauton renkaat hankkia kyseisen ajan jälkeen, jotta voidaan varmistaa kaikkien matkustajien turvallisuus.

Ympärivuotiset renkaat vai erilliset kesä- ja talvirenkaat asuntoautolle?

Intohimoisena karavaanarina joudut pohtimaan, millaiset renkaat valitset uusia matkailuauton renkaita tilatessasi. Se, kannattaako hankkia ympärivuotiset renkaat vai sekä kesä- että talvirenkaat riippuu siitä, missä ja milloin matkailet. Alla on muutamia vinkkejä, jotka auttavat valinnan teossa.

Ympärivuotisia renkaita koskevat säännöt ja säädökset

Oli kyse sitten C- tai CP-renkaista, uudet säädökset ovat koskeneet molempia versioita vuodesta 2018 lähtien. Aiemmin oli pakollista käyttää M+S-renkaita (missä nämä kaksi kirjainta viittaavat mutaan ja lumeen). Jos nyt ostat uudet ympärivuotiset renkaat asuntoautoille, niissä on oltava uusi lumihiutalesymboli, jota myös Alppi-symboliksi joskus kutsutaan. Ennen vuotta 2018 valmistettujen M+S-renkaiden käyttäminen on edelleen sallittua vuoteen 2024 saakka. Tärkeää: jos matkailet ulkomailla asuntoautollasi, sinun pitää noudattaa paikallisia säädöksiä.

Asiantuntijat: kesä- ja talvirenkaat

os lukeudut niihin asuntoautoilijoihin, jotka matkailevat ympäri vuoden, suosituksena on käyttää kesä- ja talvirenkaita. Kaudesta riippuen saat täyden hyödyn irti niiden potentiaalista kaikissa tieolosuhteissa – riippumatta siitä, onko keli kuiva vai märkä, vai natiseeko renkaiden alla lumi. Ota tarvittaessa mukaasi lumiketjut, jos matkailet talvella vuoristoalueilla.

Sopivien renkaiden tilaaminen suosittuihin matkailuautoihin

Erilaisten tilastotietojen mukaan asuntoautobuumi on kasvanut useiden vuosien ajan. Koronan aiheuttamat toimenpiteet ovat lisänneet rekisteröintien määrää entisestään. Nykypäivänä Suomeen on rekisteröity yli 60000 matkailuautoa. Suosituimpiin malleihin lukeutuu Fiat, jolloin pohjamallina toimii tunnettu Ducato. Muunnoksia tekevät monet eri yritykset. Tarjolla on myös kuorma-autoihin pohjautuvia luksusmatkailuautoja, jotka räätälöidään täysin vastaamaan asiakkaiden yksilöllisiä toiveita, ja jotka usein ylittävät 7,5 tonnin painorajan. Sanomattakin on selvää, että tällöin käytetään kuorma-auton renkaita.Uusille ajoneuvoille on saatavilla erilaisia vanne-rengasyhdistelmiä. Jos matkailuautosi tarvitsee uudet renkaat kulumisen tai iän vuoksi, kannattaa tarkistaa renkaiden tarkka ikä DOT-tunnuksesta. Tämän tunnuksen löydät joko rekisteröintitodistuksen ykkösosasta tai suoraan renkaista. Seuraava esimerkki selventää numero-kirjainyhdistelmän tarkoitusta:

225/65 R16 91 CP 109 Q
 • Renkaan leveys:leveys on 225 mm.
 • Korkeuden ja leveyden suhde: luku 65 kertoo, että renkaan korkeus on 65 % renkaan leveydestä.
 • Rengastyyppi: R-kirjain kertoo vyörenkaasta, joka on tyypillinen asuntoautoille.
 • Vanteen koko:rengastyyppiä seuraavat kaksi numeroa. Tässä tapauksessa 16 tuumaa.
 • Rengastyyppi: CP tarkoittaa matkailuajoneuvoa (sanasta Camping), C pakettiauton tai kevytkuorma-auton rengasta (sanoista Cargo tai Commercial), molemmat ovat mahdollisia.
 • Kantavuusluokka:luokitus 109 tarkoittaa, että kukin matkailuauton rengas voi kantaa jopa 1030 kg kuormaa. Jos ajat 3500 kg asuntoautolla, kantavuus on vastaavasti suuri.
 • Nopeusluokka: uokitus Q sallii korkeintaan 160 km/h nopeuden.

Huomaa: korkeintaan 3,5 tonnin painoisia asuntoautoja koskevat samat säädökset kuin henkilöautoja. Yli 3,5 tonnin painoisilla asuntoautoilla suurin sallittu nopeus on pääasiallisesti 80 km/h, mutta tietyillä varusteilla varustetuilla autoilla se voi olla 100 km/h.Suosittelemme valitsemaan asuntoautoon soveltuvat C- tai CP-renkaat niiden korkeamman kantavuuden vuoksi. Varmista, että kantavuusluokka ei ole pienempi kuin ajoneuvon sallittu kokonaismassa. Ihanteellista olisi, että kantavuutta olisi enemmän, mikä parantaa turvallisuutta. Toimitamme haluamasi mallin renkaat asuntoautolle nopeasti ja ilman toimituskuluja, mikäli tilaat vähintään kaksi rengasta. Tee tilaus nyt!

Hinnat sisältävät ALV:n sekä postitus- ja pakkauskulut.