Tilauksen tila x
Kirjaudu ulos

0942598603

Kilparenkaat


Kilparenkaat ja urheilurenkaat

Moottoriurheilussa käytettävää kilparengastyyppiä kutsutaan slick-renkaaksi. Yksi niiden erityispiirteistä on se, että ne ovat käytännössä kulutuspinnattomia, mikä takaa erinomaisen käsiteltävyyden kuivilla radoilla. Jos alkaa sataa, varikkopysähdys on ajankohtainen. Seuraavassa oppaassa selvitämme, miksi slicks-renkaat eivät ole tieliikennekelpoisia ja mitkä merkit tarjoavat tieliikennekelpoisia urheilurenkaita.

Pois radalle kilparenkailla

”kilparenkaat”

Copyright: Sasha Vasyliuk @ iStock

Kilparenkaissa on usein minimaalinen kulutuspinta tai sitä ei ole lainkaan. Ne ovat slicksejä, jotka eivät ole sallittuja tieliikennelupamääräysten (StVZO) perusteella. Tärkein syy on se, että lainsäätäjä määrää maantiekäyttöön tarkoitetuille renkaille vähintään 1,6 mm:n kulutuspinnan syvyyden. Siihen on hyvä syy, sillä oma ja kaikkien tienkäyttäjien turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Vaikka slicks-renkaat pärjäävät hyvin kuivilla teillä, vaarat alkavat märällä asfaltilla. Jarrutusmatka pitenee, ja lisäksi renkaan käyttäytyminen heikkenee kaarteissa. Kysymykseen, miksi urheiluautoissa on leveät renkaat, on myös yksiselitteinen vastaus: vetokyky ja pito ovat huomattavasti paremmat. Moottorin teho saadaan kilparadalle paljon tehokkaammin, kun sääolosuhteet ovat oikeat. Ne ovat yleensä leveämmät kuin ajoneuvollesi sallitut renkaat.

Mitkä valmistajat tarjoavat tieliikenteeseen sallittuja urheilurenkaita?

Vakiintuneet toimittajat ovat tietoisia tieliikenteeseen sallittujen urheilurenkaiden tarpeesta, joista osaa kutsutaan kilparenkaiksi. Tällaisia ovat esimerkiksi alla luetellut valmistajat, joiden tuotteita löydät myös verkkokaupastamme:

Diablo Rosso -sarjan variantit, Continental Sport Attack tai Dunlop Direzza 03G urheilurenkaineen on suunnattu kohderyhmälle, joka koostuu kunnianhimoisista kuljettajista, jotka haluavat ajaa myös maantiellä äärirajoilla. Jos tien pinta on märkä, on kiinnitettävä huomiota ajokäyttäytymiseen, jolloin pito ja jarrutusteho heikkenevät, kun käytetään vastapainoksi kilparenkaita. Moottoripyörien huippunopeiden renkaiden alalla Metzeler-yhtiö on saavuttanut hyvän maineen.

Huomautus: Joitakin renkaita kutsutaan myös nimellä "semi slicks, joilla on virallinen tiehyväksyntä". Toisin kuin oikeissa slicks-renkaissa, niissä on edelleen kulutuspinta, joka poikkeaa selvästi tavallisista renkaista.

Mikä on urheilurenkaiden enimmäisnopeus?

Olipa kyseessä sitten Maxx Race, Goodyear Eagle, Hankook Ventus tai jokin monista muista urheilurenkaista: Niissä, aivan kuten tavanomaisissa maantiekäyttöön tarkoitetuissa renkaissa, indeksiluku koskee enimmäisnopeutta. Sitä kutsutaan nopeusindeksiksi ja se koostuu kirjaimista. Tiedot siitä löytyvät renkaan sivuseinästä. Kunkin kirjaimen takana on suurin sallittu nopeus vertailussa riippumatta siitä, ajatko urheiluautolla maantiellä vai kilparadalla.

Asennuspalvelu

AsennuspisteesiEi hätää. Säästä aikaa ja rahaa. Löydämme sinulle asennuspaikan jossa renkaat vaihdetaan. Asennuspalvelu edulliseen hintaan.

Asiakaspalaute

rengas-online.com
Huomio 4.76/5 - 7522 Asiakkaiden arviot

Renkaiden esittely/tilaus toimii erittäin hyvin! E. Y., Helsinki lisää

Halvat hinnat:

  • Asiakkaat hyötyvät jopa 20-25% edullisimmista hinnoista kuin rengaskaupoissa
  • Kaikki rengashinnat sisältävät ALV:n. Maksuton toimitus kun tilaat vähintään 2 rengasta.
  • Asennuspalvelu