Tilauksen tila x
Kirjaudu ulos

0942598603

X
Tarvitsetko apua?
Rengasneuvontamme
vie sinut vaihe
vaiheelta
oikeiden
renkaiden lu.
Rengashaku
Leveys
Korkeus
Halkaisija
Reifen Finden

Tietoja autovalikoimasta
Merkki:
Malli:
valmistusvuosi / Tyyppi:
Sarja/versio:

tai
VIRHE: Emme löydä ajoneuvosi tietoja.
Ole hyvä ja käytä rengaskoon mukaista hakua, jotta löydät sopivat renkaat ajoneuvoosi. Kiitos!
Ajoneuvon rekisterinumero:


Liikkuvuuden optimoivat renkaat valloittavat markkinat

Kukaan ei tykkää rengasrikoista. Auto jää tien varteen – kenties jopa syrjäiseen tai vaaralliseen paikkaan. Ennen kuin voit jatkaa matkaa, vauriot pitää tarkistaa ja korjata. Viallisen renkaan tilalle pitää vaihtaa vararengas, jotta saat autosi lähimmälle huoltamolle. Jopa vararenkaan ja työkalujen kanssa renkaan vaihtaminen vilkkaan tien varressa voi olla todellinen painajainen. Autoja sujahtelee ympäriltä jatkuvasti, ja vaarana on myös se, että pyörän ruuveja ei saa löysättyä parhaimmillakaan varusteilla. Ratkaisuksi näihin ongelmiin rengasvalmistajat ovat kehittäneet itsestään umpeutuvia renkaita. Tarjolla on erilaisia teknologioita – Runflat, Seal, DriveGuard jne. Käymme seuraavaksi läpi näiden teknisiä ominaisuuksia.

Runflat-renkaat


Tyre Hole

Jos runflat-renkaasta katoaa paine, sen itsetukevat kumiset sivuseinämät pitävät renkaan vakaana. Nämä seinämät on valmistettu kumiseoksesta, joka antaa renkaalle vakautta vaurion sattuessa. Lisäksi sisäänrakennettu uurre estää rengasta irtoamasta vanteelta. Tällä renkaalla voi jatkaa ajamista jopa 80 kilometrin matkan 80 km/h maksiminopeudella (jos ilma katoaa renkaasta vaurion jälkeen). Mikäli renkaalle aiheutuu vaurio, jonka vuoksi renkaasta katoaa painetta, sensorit antavat hälytyksen, jotta kuljettaja on tietoinen rengasrikosta. Mallista riippuen nämä sensorit sijaitsevat joko suoraan renkaassa, missä ne mittaavat lämpötilaa ja painetta, tai järjestelmä tarkastelee ABS-sensorien signaaleja. Runflat-renkaiden ansiosta motoristit välttyvät odottelemasta pitkiä aikoja tiepalvelun saapumista paikalle. Sen sijaan heidän on mahdollista ajaa suoraan lähimmälle huoltamolle. Kaupassamme runflat-renkaita on saatavilla sekä kesä- että talvirenkaina. Valmistajasta riippuen runflat-renkailla on eri nimikkeitä. Esimerkiksi Continental käyttää runflat-renkaistaan nimitystä SST, joka on lyhenne sanoista Self Supporting Tyre, joka tarkoittaa itseään tukevaa rengasta. Tässä ovat runflat-tuoteryhmämme huippurenkaat:

Valitse vain renkaasi koko ja nopeusluokka ja löydä itsellesi täydellinen rengas.

SEAL-renkaat


Toisin kuin runflat-renkaat, Seal-renkaat pystyvät itse asiassa korjaamaan itsensä. Nyt puhumme siis itsensä sulkevista renkaista. Rengasrikon sattuessa itsensä sulkeva rengas on suunniteltu sulkemaan vaurioitunut kohta automaattisesti. Renkaan sisäpuolelle kiinnitetty erityinen tahmea seos mahdollistaa tämän. Tämä seos ympäröi rengasrikon aiheuttaneen esineen, kuten naulan. Kun esine vedetään pois, seos sulkee reiän. Renkaan sisäinen ilmanpaine työntää seoksen reikään. Näin ollen renkaalla voi helposti ajaa seuraavalle huoltamolle.

Toisin kuin runflat-renkaat, SEAL-teknologia ei vaadi rengaspaineiden seurantajärjestelmää eikä erityisvanteita. Lisäksi se soveltuu käytettäväksi kaikissa ajoneuvoissa.

Yksi SEAL-teknologian kehityksessä mukana olleista valmistajista on Continental, ja sen myötä syntyivät ContiSeal-tuotteet. Erityisissä ContiSeal-renkaissa käytetään tätä uutta teknologiaa, joka mahdollistaa halkaisijaltaan jopa 5 millimetrin reikien sinetöimisen.

Vaikka tätä teknologiaa pidetään turvallisena, valmistajat suosittelevat rengaspaineiden valvontajärjestelmää turvallisuuden vuoksi. Muutoin sinetöidyllä renkaalla voi ajaa aivan kuten millä tahansa muulla renkaalla, auton toimintaa tai ajotapaa ei tarvitse muokata. Lainsäädäntö kuitenkin vaatii tarkastuttamaan renkaan asiantuntijalla mahdollisimman pian, joten huoltamolla on silti käytävä. Tutustu SEAL-tuoteryhmän parhaisiin renkaisiin:

Valitse vain renkaasi koko ja nopeusluokka ja löydä itsellesi täydellinen rengas.


DriveGuard-renkaat


DriveGuard-renkaiden teknologia perustuu hiljattain kehitettyihin eviin, ns. ”jäähdytyseviin”. Renkaiden ulkoseinämät ovat vahvistetut, joten ne ovat erityisen tukevat kulutuspinnan vieressä. Lisäksi sivuseinämät ovat jykevämmät, ja vaurioituvat näin ollen heikommin.

Huomaa: varoitusjärjestelmän käyttö on pakollista, jotta kuljettaja on tietoinen rengasrikosta! Vuodesta 2014 lähtien kaikilla DriveGuard-renkaita käyttävillä on pitänyt olla sähköinen rengaspaineiden seurantajärjestelmä ajoneuvossaan.

Bridgestone support ring


Bridgestone Support Ring (BSR) on toinen Bridgestonen kehittämä tuote. BSR on metallirengas, joka asennetaan renkaan kulutuspinnan alle, ja joka lisää renkaan vakautta merkittävästi. Tällä hetkellä BSR-renkaita ei kuitenkaan voida asentaa kaikkiin ajoneuvoihin. Asennukseen vaaditaan erikoistyökaluja, jotka ovat tällä hetkellä ainoastaan Toyota-verkoston käytössä.

Älä enää koskaan jää tien päälle rengasrikon vuoksi

Rengasvalmistajat ovat julistaneet sodan rengasrikkoja vastaan ja kehittävät jatkuvasti uusia teknologioita ajomukavuuden ja turvallisuuden lisäämiseksi. Alla muutamia kohokohtia kauppamme valikoimasta:

Hinnat sisältävät ALV:n sekä postitus- ja pakkauskulut.