ico 09-42 59 86 03 ico

Talvirengaspakko Suomessa

 

Talvirengaspakko alkaa Suomen lainsäädännön mukaisesti ensimmäinen joulukuuta ja päättyy helmikuun viimeisenä päivänä. Nastarenkaiden käyttö on kuitenkin sallittua myös tämän pakollisen ajan ulkopuolella aina sääolosuhteiden vaatiessa ja harkinnan mukaan. Talvirengaspakko Suomessa onkin hieman veteen piirretty viiva, sillä nastarenkaita saa käyttää aina, jos ne ovat turvallisin vaihtoehto vallitseviin sääolosuhteisiin. Nastarenkaat ovat siis sallitut muinakin aikoina, mutta lakiin on kirjoitettu, että nastarenkaat on sallittua vaihtaa autoosi marraskuun ensimmäisenä päivänä ja niitä saadaan käyttää aina maaliskuun loppuun saakka. Muiden maiden talvirengaspakko on maakohtainen ja Euroopan säädökset löytyvät helpoiten Autoliiton sivustolta. Eli järjen käyttö on kerrankin sallittua suoranaisesti lakiin katsomatta. Talvirenkaiden sakkoraja on asetettu kolmeen millimetriin, kun taas kesärenkaiden kohdalla sama raja on vain 1,6 millimetriä.

Nastarenkaiden käyttäminen sallittujen aikojen ulkopuolella on sakolla rangaistava teko, jos sääolot eivät sitä edellytä. Miksi nastarenkaita ei saa käyttää kesäisin? Nastarenkaiden nastat kuluttavat tienpintaan aiheuttaen haitallista pölyä, jonka on todettu tuottavan terveyshaittoja ja jos kaikki autoilijat ajaisivat nastarenkailla ympäri vuoden teiden kunto tulisi heikentymään radikaalisti. Myös nastarenkaiden tarjoama pito talviolosuhteiden ulkopuolella on huomattavasti heikompi kuin kyseisiin olosuhteisiin suunnitelluilla renkailla, joten ajaminen oikeisiin olosuhteisiin kehitetyillä renkailla on myös huomattavasti turvallisempaa.

Voit tietysti valita autoosi ympärivuotiset renkaat, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia, milloin talvirengaspakko on voimassa vaan voit ajaa huoletta samoilla renkailla vuoden jokaisena päivänä. Myös kitkarenkaiden käyttö on sallittua myös maaliskuun lopun ja marraskuun alun välisenä aikana ja usein kitkat ovat paras ratkaisu kuljettajille, joilta renkaiden vaihto ei onnistu tai joka keväinen ja syksyinen renkaiden vaihto ei huvita.

Valitsitpa autoosi minkä tahansa rengastyypin voit olla varma löytäväsi sopivat renkaat Rengas-Online verkkokaupasta ja mikä parasta vielä erittäin edullisesti. Toivottavasti tämä talvirengaspakko info antoi sinulle vastauksen kysymykseesi.

Lumiketjut

Lumiketjut ovat pakollisia useissa raskaan kaluston ajoneuvoissa, mutta niitä on saatavilla myös henkilöautoille. Erittäin käteväksi ketjut muodostuvat kuorma-autoille, joihin talvirenkaita ei tarvitse vaihtaa vaan käytössä on aina ympärivuotiset renkaat. Lumiketjut tarjoavat äärimmäistä pitoa kaikista vaativimpiin talviolosuhteisiin, mutta lainsäädännön mukaan niillä ajaminen yleisillä teillä on kiellettyä. Lumiketjujen laittaminen renkaiden päälle kannattaa opetella jo ennen kuin jäät autollasi ensimmäistä kertaa jumiin, sillä siinä tilanteessa ensikertalainen joutuu usein tyytymään hinausauton soittamiseen. Lumiketjuja ei ole hankalaa asentaa, mutta harjoittelu on kannattavaa, sillä usein lumiketjuja käytettäessä sääolosuhteet ovat erittäin hankalat ja homman hoituessa sujuvasti et joudu myöskään viettämään turhaa aikaa hankalissa olosuhteissa pähkäillessäsi, kuinka lumiketjut asennetaan.

Nastarenkaat

Nastarenkaat ovat vieläkin Suomen suosituin talvirengastyyppi ja niiden tarjoamat ominaisuudet Pohjoisissa sääolosuhteissa ovatkin lyömättömät. Nastarenkaiden käyttäjien tulee kuitenkin huolehtia renkaiden vaihtamisesta kesärenkaisiin ennen maaliskuun loppua ja pitää huoli ettei renkaita vaihdeta ennen sallitun ajan alkamista eli marraskuun alkua. Jos et ymmärtänyt kaikkea tai sinulla on lisää kysyttävää, niin ystävällinen ja osaava Rengas-Online verkkokaupan asiakaspalvelu sinua mielellään puhelimitse sekä sähköpostitse.

Hinnat sisältävät ALV:n sekä postitus- ja pakkauskulut.

rengas-online.com - tarjouksen Delticom AG