Rengasvalmistajat kehittävät jatkuvasti uusia teknologioita, jotka parantavat kuljettajan turvallisuutta rengasvaurioiden sattuessa. Siitä lähtien, kun Run-Flat-renkaat tulivat markkinoille, on Seal-teknologia ollut yksi alan perusstandardeista. Nyt valmistajat menevät vielä askeleen pidemmälle: Run-flat-renkaat eivät näet ole sopivia kaikkiin vanteisiin ja sen jälkeen, kun paine on menetetty, niillä voi ajaa enintään 80 kilometriä 80km/h:n vauhdilla. Seal-teknologialla ei ole tällaisia rajoituksia. Renkaita ei myöskään tarvitse heti vaihtaa.
Pirelli kutsuu tätä teknologiaa nimellä "Seal Inside", Michelin taas nimellä "SelfSeal\x{201d} ja Continental myy niitä nimellä "ContiSeal" - kaikkien valmistajien renkaissa on kuitenkin sivussa merkintä, joka kertoo, että renkaassa on käytetty tätä keksintöä. Järjestelmä, joka mahdollistaa nämä renkaat on kaikissa tapauksissa sama: ajorajoituksia ei tarvita, koska renkaan sisällä on tarttuvaa paikka-ainetta. Jos vieras esine puhkaisee renkaan pinnan, pinta sinetöityy ilmatiiviisti niin, ettei ilmaa pääse lainkaan karkuun. Se, jäikö reiän tehnyt esine renkaaseen vai ei, ei vaikuta ajoon mitenkään. Lisäksi teknologia pysäyttää veden pääsyn renkaaseen ja estää näin teräsosien ruostumisen.
Koska kuljettaja ei usein edes huomaa vahinkoa, niin renkaat tulee tarkastaa säännöllisesti naulojen ja muiden terävien esineiden varalta. Jos niitä löytyy renkaasta, suositellaan rengasasiantuntijalla käymistä, jotta voidaan määrittää onko rengas korjattavissa vai pitääkö se vaihtaa.
Renkaat, joissa on käytetty Seal-teknologiaa, vaihdetaan ja tasapainotetaan tavallisten renkaitten tapaan ja ne voidaan asentaa kaikille tavallisille vanteille. Kun tällaista rengasta korjataan, paikkausmassa vauriokohdassa poistetaan. Tämän jälkeen rengas ei tietenkään enää pysty paikkaamaan itseään, jos sama kohta puhkeaa uudelleen. Tästä syystä suositellaan, että renkaita käytettäisiin yhdessä TPMS-järjestelmän kanssa (tämä ei kuitenkaan ole pakollista).
Renkaita, joissa on käytetty Seal-teknologiaa, ei yleensä tarjota omana tuotemallistonaan, vaan täydennyksenä valmistajan perusmalleille. Syyt tähän on se, että niiden ajo-ominaisuudet ovat aivan samanlaiset mitä tulee vierintävastukseen, pitoon märällä ja melupäästöihin. Esimerkiksi Pirelli Cinturato All Season tarjoaa Seal Inside - vaihtoehdon. Testissä, joka kesti yli viisi tuntia ja jossa Alfa Giulietta 1.4 Turbo 105CV - ajoneuvon yhdessä renkaassa oli kiinni naula ja ruuvi, ajoneuvolla ajettiin turvallisesti, mukavasti ja ilman mitään ongelmia 452 km 84km/h:n keskinopeudella. Testin aikana renkaan ilmanpaine laski vain 0.1 baaria.
Useat autonvalmistajat ovat huomanneet Seal-teknologian edut ja varustavat uudet keskikokoiset ja isommat autonsa näillä renkailla. Continentalin mukaan 80 prosenttia rengasvahingoista voidaan estää tällä keksinnöllä. Pirellin mukaan taas 85 prosenttia. Teknologia lisää ajajan turvallisuutta huomattavasti, sillä useat onnettomuudet saavat alkunsa rengasrikoista. Lisäksi teknologia keventää renkaiden aiheuttamaa rasitusta ympäristölle, koska vaurioituneita renkaita ei jouduta enää hävittämään yhtä usein.
Määrä: %entry-quantity%
Hinta per artikkeli: %entry-formattedTotalPrice%