Tilauksen tila x
Kirjaudu ulos

0942598603

Usein kysyttyä

Mitä vaihtoehtoisia arvostelukriteerejä on olemassa EU-rengasmerkinnän lisäksi?

EU:n rengasmerkinnät kertovat kuluttajalle kolmesta renkaan tärkeästä ominaisuudesta: vierintävastus, märkäpito ja melupäästöt.

Renkailla, jotka on suunniteltu erittäin lumisiin olosuhteisiin, on sivuseinämässään symboli, jossa esiintyy kolme vuorenhuippua ja lunta, eli ns. Alpit-symboli. Pohjoismaisilla talvirenkailla, jotka on tarkoitettu käyttöön jäisillä pinnoilla, on uusi symboli joka kuvastaa jääpuikkoa.

On myös muita tärkeitä ominaisuuksia, jotka ovat oleellisia turvallisuuden kannalta, ja jotka olisi syytä huomioida uusia renkaita valittaessa. Näitä ovat muun muassa vesiliirto-ominaisuudet, pito, odotettu käyttöikä ja kestävyys, ohjauksen tarkkuus, polttoaineenkulutus, jarrutusominaisuudet kuivilla ja märillä teillä sekä suorituskyky talviolosuhteissa.

Valmistajat ovat huomauttaneet, että EU:n rengasmerkintöjä ei pidä pitää tarkempien ja yksityiskohtaisempien tietojen korvikkeena, jotka ovat saatavilla tieteellisistä lähteistä, kuten rengastesteistä ja alan lehdistä. Rengasmerkintä voi joskus antaa renkaan suorituskyvystä vain rajallisen kuvan, varsinkin talvirenkaiden kohdalla, sillä merkintä ei kerro millään muotoa suorituskyvystä talviolosuhteissa.

Autoalan lehtien suorittamat rengastestit ovat edelleen yksi tärkeimmistä ja merkittävimmistä tietolähteistä, jotka tarjoavat tietoa renkaan suorituskyvystä loppukäyttäjälle, sillä näissä testeissä testataan usein jopa 11 muuta renkaan turvallisuuteen liittyvää ominaisuutta verrattuna rengasmerkinnän kolmeen osa-alueeseen. Osoitteesta www.rengastesti.com löydät suuren kansainvälisen ja riippumattoman kuluttaja-alustan renkaiden arviointiin, missä tavalliset autoilijat ovat testanneet renkaitaan normaaleissa ajo-olosuhteissa ja antaneet omat arvionsa.